Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık

Okulumuz kurslarındaki eğitimin niteliğinin artırılması, öğrencilerin ve velilerin beklentilerinin karşılanması ve bu doğrultuda yeni stratejiler geliştirmeye yönelik okulumuz öğretmenleriyle fikir alışverişinde bulunuldu.

17-03-202017-03-2020

Okulumuzdaki  9, 10 , 11 ve 12nci sınıflara okulumuzda açılmış olan destekleme kursları hakkında konferans salonunda bilgilendirme programı yapılmıştır. Geçen yıllarda kursa katılan öğrencilerin kursa devamları şartıyla başarılarındaki değişimin göz önüne alınması gerektiği vurgulanmış olup bu bilgilendirme sonucunda kurslara teşvik edilmişlerdir.

Daha sonra yapılan sınavların sonucu değerlendirildiğinde ve derse giren öğretmenlerden birebir ders içi başarıları hakkında bilgi alındığında kursa gelen öğrencilerin başarılarında olumlu yönde bir artış olduğu gözlenmiştir.

Dönem ortasında derslerde yeterince başarı gösteremeyen öğrencilere bireysel olarak kursun önemi anlatılıp kurslarda derse paralel olarak konularla ilgili tekrarlar yapıldığından bahsedilmiştir ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.

12. sınıf öğrencilerin hazırbulunuşluk seviyeleri gözlemlenip buna uygun olarak içerikler çeşitlendirilmiştir. Üniversiteye hazırlık sınıfları olduğundan dolayı Matematik derslerine özellikle ağırlık verilmiştir.

Yayın: 17.03.2020 - Güncelleme: 17.03.2020 10:16 - Görüntülenme: 36