Ermeni Patrikhanesi ve Meryem Ana Kilisesi Ziyareti

Dinler tarihi dersi kapsamında Ermeni Patrikhanesi ve Meryem Ana Kilisesi´ne ziyaret gerçekleştirdik.

Okulumuzda Meslek Dersleri öğretmenlerimizden Mehmet Bayındır öncülüğünde, Dinler Tarihi dersi kapsamında işlenilen diğer dinler ile ilgili konuları yerinde görmek ve ülkemizde Hristiyan Ermeni cemaatının merkezi konumunda olan Ermeni Patrikhanesi´ni tanımak için bir ziyaret gerçekleştirildi. Ermeni Patrikhanesi Baş Rahibi ve yakın zamanda Patriğin vefatı dolayısyla yeni Patrik seçilene kadar Patrik Vekili Tatula bey, bizleri karşıladı. Patrikhane´nin hemen karşısında bulunan Meryem Ana Kilise´sinde genel bir bilgiden sonra öğrencilerimiz üst düzey bir Hristiyan din görevlisine sorularını yöneltti. Ardından Baş Rahip Tatula bey Patrikhane´yi gezdirdi ve hatıra fotoğrafı ile gezimiz sonlanmış oldu. Kendilerine, ilgilerinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.

Yayın: 21.04.2019 - Güncelleme: 22.04.2019 00:06 - Görüntülenme: 266