Her Çocuk Özeldir

Okulumuz öğrencilerini de yakından ilgilendiren, çocuk ve genç psikolojisi ile ergenlik dönemi ve sorunlarını da ele alan kişisel gelişim alanına yönelik okulumuzdaki rehber öğretmenleri ile sınıf rehber öğretmenleri tarafından görüşme, gözlem ve problem tarama hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bu konuya yönelik Tarih, Coğrafya ve Felsefe branşındaki öğretmenlerin öncülük ettiği okuma etkinliğine Prof. Dr. Sefa Saygılı’nın kaleme aldığı “Ergenlik Sorunları” kitabı ile Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın söyleşisi olan “99 Sayfada Ergenlikten Gençliğe” adlı kitapları okunarak başlanıldı. Lise düzeyindeki gençliğin gelişimsel temel sorunları ve bu sorunların da önemli ölçüde neden olduğu eğitim ve öğretimdeki yansımaları üzerinde durularak öğretmenlerin bu konuda fikir alışverişinde bulunmaları ve sonraki etkinliklerde kültürel ve sportif faaliyet olarak neler yapılabileceğinin istişare edildiği bir toplantı düzenlenmiştir.

Öğretmenler odasında ve bazı sınıflarda “Yerdeki Yıldızlar: Her Çocuk Özeldir” filmi seyredilerek öğrencinin duygu ve düşünce dünyasını anlamanın önemi üzerinde toplantı yapılmıştır. Bu toplantının ardından Füsun Ataç’ın derlediği “Öğretmenler İçin Öğrenci Psikolojisi” kitabı öğretmenlere tavsiye edildi ve bu konuda yazılan diğer kitap ve makalelerin de okunması kararlaştırıldı.

30-10-201830-10-201830-10-2018

Yayın: 30.10.2018 - Güncelleme: 30.10.2018 13:44 - Görüntülenme: 92