Okulumuz Yetim Kardeş Projesinde Türkiye 1.liğini Sürdürüyor.

Okulumuz Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var Projesi´nde 93 öğrenciye sponsor oarak yine Türkiye 1. olmuştur.

·           İHH – MEB İşbirliği ile yürütülen “Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var” Projesi okula yeni başlayan 5. ve 9. öğrencilerine sınıflarında tanıtıldı. Bütün sınıfların (50 sınıf) her birine yetim sponsorluklarına yatırılmak üzere İHH yetim kumbaraları dağıtımı tamamlandı. Bir önceki yılda (2017-2018) sponsor olunan yetimlere ait tüm yaz sponsorluk ücretlerinin yazdan kalan borçlarının bitirilmesi için bir çalışma yapıldı.  Eylül 2018 dahil tüm yetim sponsorluğunda kalan eksik ödemeler tamamlandı. Sponsorluğunu aldığımız yetimler sponsor olan sınıflar mezun olsa da yeni gelenler tarafından sponsorluk devralınarak devamlılık sağladı.

Her sınıfa en az bir yetim sponsorluk görevi dağıtımı yapıldı. Bütün sınıflara bir yetim eşleştirmesi yapıldı.

Daha önceki senelerden proje konusunda tecrübeli ve gönüllü öğrencilerden alt sınıfları bilgilendirmek için ekip oluşturuldu. Ekip, “yetimlere niçin sahip çıkılmasının gereği konusunda” alt sınıf öğrencilerine bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Projeye 2017-2018 eğitim öğretim sonuna) kadar da (yaz ayları dahil) aksamadan sürdürülebilmesi için planlama yapıldı.

30-10-2018

Yayın: 30.10.2018 - Güncelleme: 30.10.2018 15:34 - Görüntülenme: 60