Sınıf ve Öğrenci Bazında Başarı Analizi

Bütün sınıflarda öğrencilerimizin devamsızlık ve okul terki durumları incelenerek sınıf öğretmenleriyle birlikte devamsızlık sebeplerinin tespiti amacıyla öğrencilerle görüşmeler yapıldı. Okul terki yapan ve devamsızlık konusunda problemi olan öğrenciler hakkında kurula bilgi verildi.

Okulumuz rehber öğretmeniyle birlikte okula uyum sürecinde öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların giderilmesinde öğretmenlere düşen sorumluluklar hakkında bilgilendirme yapıldı. Uyum problemi yaşayan öğrencilerin önemli kısmının Suriyeli öğrenciler olduğu görüldü. Bu konuda öncelikle dil problemini gidermek amacıyla uyum sınıfı oluşturulup Türkçe dersleri verilmekle birlikte etkili bir iletişimin önemli olduğu vurgulandı.  Uyumda diğer bir sorunun imam hatip programı olduğu bu konuda ise meslek dersleri öğretmenlerimize önemli görevler düştüğü belirtildi.

Okulumuzun disiplin kurulundan disiplin cezası alınan eylemler hakkında bilgi alındı. Genel olarak cep telefonu kullanımıyla ilgili sorun olduğu görüldü. Bu durumu önlemeye yönelik sınıf öğretmenlerinin öğrencilerimize rehberlik kapsamında cep telefonu kullanımında uyulması gereken kuralları hatırlatıp nöbetçi öğretmenlerimizin de bu konuda gerekli uyarılarda bulunmasına karar verildi.

Okulumuzda ilk dönem  sonunda  alınan toplam takdir, teşekkür ve onur belgeleri sınıf bazında incelenerek değerlendirildi.

13-03-2020

Yayın: 13.03.2020 - Güncelleme: 13.03.2020 14:50 - Görüntülenme: 52