Yenilikçi Çalışmalar, Robotik Kodlama,STEM ve Tübitak Toplantıları

Okulumuzda yenilikçi çalışmalar, robotik kodlama,STEM, TÜBTAK projeleri ve uluslararası programlarla ilgili bilgilendirme toplantıları yapıldı.

14-01-202019.12.2019 tarihinde, okulumuz öğretmenlerine, robotik kodlama hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Robotik kodlama nedir? Nasıl yapılır? Hangi alanlarda kullanılır? Eğitimde, öğrencilere hangi alanlarda fayda sağlar? Bu konularda okulumuz Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Tuncay AYDEMİR ayrıntılı bir sunum yapmıştır ve bu alanda hazırlanmış farklı proje örnekleri incelenmiştir.

STEM nedir? Ve neden önemlidir? bu konularla ilgili ayrıntılı video çalışması okulumuz öğretmenleri ile paylaşılmıştır.

TÜBİTAK projeleri ve uluslararası ile ilgili bilgilendirme yine aynı tarihte okulumuz Fizik öğretmeni Bilal YILDIZLI tarafından yapılmıştır. TÜBİTAK projeleri hazırlama basamakları ve başvuru süreçleri ile ilgili bilgi verilmiştir. Okulumuz tarafından önceki yıllarda hazırlanmış projelerde öğretmenlerimiz ile paylaşılmıştır.

MEB tarafından hazırlanmış, EBA, MEBDES, dinogretimi.gov.tr ve dinogretimokullar.meb.gov.tr gibi elektronik ortamlar, okulumuz İngilizce öğretmeni Şennur ŞENER tarafından tüm öğretmenlerimize tanıtılmış, içerik incelenmesi yapılmıştır. Yapılan incelemelerin ardından genel değerlendirme yapılmış ve zümreler bazında bir atölye çalışması yapılarak farklı içerikler hazırlanmıştır.

14-01-202014-01-2020

Yayın: 14.01.2020 - Güncelleme: 14.01.2020 08:04 - Görüntülenme: 40