Tarihçemiz

Okul Bina Görünütüleri

1993 yılında İlköğretim olarak açılan okulumuz, 10/08/2005 tarihinde İlköğretim okulunun yeni bir binaya taşınmasıyla Liseye tahsil edilmiştir.

6999 Metrekarelik  alanda 2015’e kadar tek blok iken 2015’te ikinci blokla beraber eğitime devam etmektedir. Okulumuzun A Blokunda 27 derslik, 1 öğretmenler odası,1 müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 konferans salonu, 1 memur odası,2 mescit, 1 laboratuvar, 1 rehberlik servisi, arşiv ve 1 çay ocağı bulanmaktadır. B Blokta ise 24 derslik, müdür odası 2 müdür yardımcısı odası, rehberlik servisi, 4 zümre öğretmenler odası, öğretmenler odası, Z kütüphane, bay ve bayan abdesthane ve mescitler; fizik, biyoloji ve kimya laboratuvarı, resim dersliği, 350 kişilik konferans salonu, yemekhane, 3 araç gereç odası, okul aile birliği odası, 2 depo, santral, kazan dairesi, su deposu, kalorifer odası, temizlik odası, asansör ve yangın merdiveni bulunmaktadır. Bütün dersliklerimizde akıllı sınıf teknolojisi mevcuttur.

Okulumuz ilk mezunlarını 2008/2009 tarihinde vermiştir. Okulumuz genel lise kısmı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 01/04/2011 tarih ve 273/785 sayılı onayı ile 2011/2012 öğretim yılına kademeli olarak kapatılmış, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmüş 2013’ten itibaren Kız Anadolu İmam Hatip’e dönüştürülmüş ve bu alanda halen eğitim vermektedir. Okulumuzun ek binası 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmiş ve halihazırda iki binasıyla eğitime devam edilmektedir.

Bunun yanısıra hafta sonları Mesleki Açıköğretim Lisesi Yüzyüze eğitimiyle Açıköğretim alanında başarısı, kapasitesi ve tanınırlığıyla Türkiye genelinde nadir okullardan birisidir.

Okulumuzdan karaler...

Yayın: 01.01.2015 - Güncelleme: 11.03.2018 10:37 - Görüntülenme: 12848