T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

MUSTAFA USTA - Okul Müdürü

Trabzon ili Akçaabat ilçesinde doğan Mustafa USTA, İlkokulu köyünde okuduktan sonra Ortaokul ve Lise eğitimini Akçaabat İmam Hatip lisesinde tamamladı.

Üniversite Eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi, Giresun Eğitim Fakültesinde tamamladı. 1997 yılında İstanbul ili Gaziosmanpaşa İlçesi Boğazköy beldesinde Öğretmenlik hayatına başladı. Bir müddet burada görev yaptıktan sonra Bayrampaşa ilçesine atandı. Burada görevine devam ederken Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı.

2009 yılında müdür yardımcılığı görevine başladı. Daha sonra Sultangazi ilçesine atanarak burada da bir süre müdür yardımcılığı yaptıktan sonra 2012 yılında Sultangazi İlçesi Ahmet Ünal Çok Programlı Anadolu Lisesine Kurucu Müdür olarak atandı. Bir yıl sonra İmam Hatip Lisesine dönüşen okul Ahmet Ünal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu ve burada uzun süre görev yaptı. 01.08.2023 tarihinde okulumuzdaki görevine başladı. Mustafa USTA evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Eğitim Öğretim hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler ve sendikalarda yöneticilik görevlerini yürütmüştür. Ensar, Önder, Sultangazimder, İmam Hatip Mezunları Derneği, bir Spor Kulübü ve bir Öğretmen sendikasında görev yaptı. Halen Trabzonlu Eğitimciler derneğinde başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.