May

Okulumuz öğrencileri tarafından getirilen kuru erzaklar ile 85 Ramazan kolisi hazırlandı. Bu kolileri okulumuz öğretmenleri satın aldı. Kolilerin tamamı okuldaki belirlenen ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere idareci, öğretmenler ve öğrencilerimizle beraber dağıtıldı. Okuldaki tüm paydaşlar olarak Ramazan ayı vesilesiyle paylaşmanın önemini hep beraber uygulamalı olarak yaşadık.

Kolilerden elde edilen gelirin tamamı İHH ile yürüttüğümüz  "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinde sponsorluğunu yüklendiğimiz yetimlere aktarıldı. Böylece hem okulumuzdaki ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatırken hem de dünyanın her yerindeki yetimlerimize de sahip çıkmaya devam ediyoruz

Ramazan ayı etkinliklerimiz.

Başarılı Öğrencilerimizi Ödüllendirdik.

May

Yeşil alanlarımızın bakımını yaptık.

May

Öğrencilerimiz Yaşar Acar Camii´nde  halka yönelik sohbet programı yaptılar.

May

11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin akademik başarı durumlarını ölçmek için genel bir test uygulandı.

May

Onlar öncüler, onlar öndeler.

Nis

Okulumuzda ulusal ve uluslararası bilim projeleri kimya ve fizik öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize tanıtıldı. Okulumuzda ise Nisan ayı içerisinde öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla bir bilim fuarı düzenlendi. Ayrıca, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine götürülerek oradaki bilimsel icatlar öğrencilere tanıtıldı.

Nis

Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri Kişisel Gelişim Alanı kapsamında Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğünce Mili Eğitim Bakanlığı teşkilat yapısı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bu bilgilendirmede özellikle Cumhurbaşkanlığı 1 No’lu Kararname ile Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısında değişen ve yeni eklenen bölümler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Mesleki Gelişim Alanında bilim şenliği ve sergileri düzenlemek için çalışmalar başlatılmış olup Mayıs ayında bu çalışmaların okulumuzda sergilenmesi amaçlanmakdır.

Nis

Okulumuzda 40 hadisle ilgili olarak hadislerin daha akılda kalıcı olabilmesi için drama çalışması yapıldı. Öğretmenlerimizin Peygamberimizin hayatı derslerine girdikleri sınıflarda drama çalışması yaptırdılar.

Nis

Okulumuzda bulunan 11 ve 12. Sınıflar arasından Hitabet ve Mesleki Uygulama dersinden ilk adımda güzel vaaz veren öğrenciler seçilmiştir. Öğrenciler seçildikten sonra ikinci adımda öğrenciler ile iletişime geçilip vaaz konuları belirlenmiştir. Vaaz konuları kararlaştırıldıktan sonra vaaz metni için araştırma yapılmıştır. Vaaz dosyaları hazırlanıp öğrenciler ile vaaz metni üzerine çalışma yapılmıştır. Daha sonrasında Bağcılar Müftülüğü Hz. Osman Kız Kuran Kursun da  11 ve 12. Sınıflardaki öğrencilerimiz Hitabet ve Mesleki Uygulama kapsamında uygulama sunumunu yapmışlardır.

Nis

Dinler tarihi dersi kapsamında Ermeni Patrikhanesi ve Meryem Ana Kilisesi´ne ziyaret gerçekleştirdik.

12.Sınıflar Arasında Kim 100 İster Yarışması Yaptık

Nis

Okulumuzun Genç Hatipleri Sunumlarını Gerçekleştirdi.