5. SINIFLARDA YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF AÇIYORUZ

2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılında 5. Sınıflarda Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Projesi Uygulamaya Başlayacak Olup Öğrenci Kayıtlarımız Başlıyor.

5. SINIFLARDA YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF AÇIYORUZ

Bu sınıfta hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin Yabancı Dil gelişimi konusunda yazma, okuma, dinleme ve konuşma gereksinimlerini karşılayarak onları geleceğe hazırlamak hedeflenmektedir. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.

Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? Yabancı Dil Sınıfı öğrencileri, sabah aynı saatte başlayıp diğer öğrencileri ile birlikte aynı vakitte  çıkış yapacaklar.

5. SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRMESİ

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan “5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı” için merak edilen soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Tüm dünyada öğretilen yabancı diller arasında ilk sırayı alan dil tartışmasız İngilizcedir. Artık pek çok sektörde İngilizceyi akıcı bilmemek büyük bir eksiklik olarak görülmektedir. Şirketler ve kurumlar birkaç dile hakim olan adayları tercih etmektedirler.

İngilizce diplomasinin, bilimin, turizmin ve gelişen teknolojinin ortak dilidir. Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelen İngilizceyi öğrenmeleri ve konuşmaları için bu yıl “YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF” uygulaması yapılacaktır.

Aşağıdaki soru ve cevaplarla sizleri bilgilendirmek istedik.

1. Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Hayır, tüm sınıflarda uygulanamayacak. Okulumuzda 5.sınıflarda 1 Şube olarak Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf açmayı planlıyoruz.

2. Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

Haftada 10 veya 13 saat İngilizce dersi görecekler.

3. Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar İngilizce ağırlıklı ders göremeyecek. Okulumuzda 1 adet Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf olacak.

4. Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Yabancı dil sınıfı öğrencilerinin dersleri, şu anki ders programına göre diğer sınıflarla aynı olacaktır.

5. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflara öğrenci nasıl seçilecek?

Yapılacak olan Hazır Bulunuşluluk sınavı sonucuna ve Not ortalaması en yüksekten başlayarak sınıf oluşturulacaktır.

Yayın: 03.07.2024 - Güncelleme: 03.07.2024 23:30 - Görüntülenme: 13