8. ve 12. Sınıflarımıza Deneme Sınavları Yapıldı

12. sınıfların TYT ve AYT deneme sınavı 28-29 Nisan günlerinde iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Deneme sınavı için Özdebir yayınlarının Türkiye geneli deneme sınavı kullanıldı. Bu sınava okulumuzdan 201 öğrenci girdi. Yapılan denemede okulumuz Türkçe ortalamasının Türkiye geneli ortalamasının üzerinde olduğu görüldü. Okulumuz Türkçe ortalamasının 24,86'ydı. Sosyal Bilimler ortalaması ise Türkiye ortalamasına yakın bir orandaydı. Ancak Matematik ve Fen Bilimleri ortalamasının altında kaldığı görüldü. Bu durumun sebebi okulumuz öğrencilerinin genel akademik durumunun olduğu ve ara tatil dönüşü öğrencilerin motivasyonlarının düşük olması olarak düşünülmektedir.

Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine yönelik 28 Nisan günü LGS denemesi iki oturum halinde uygulandı.

Bağcılar Belediye Başkanlığının ilçemiz genelinde hazırlatmış olduğu İsem Yayınlarının deneme sınavı tercih edildi. Yapılan sınava okulumuzdan 113 8. Sınıf öğrencisi katıldı. Yapılan sınavda Matematik dersi hariç diğer derslerde okulumuzun genel ortalamaya yakın bir ortalamasının olduğu görüldü. Ancak Matematik dersi ortalamasında öğrencilerin matematik dersi akademik durumlarının belirleyici olduğu düşünülmektedir. Ayrıca bu durumun oluşmasında Yabancı öğrenci sayımızın nispeten çok olması da etkileyici olmuştur.

13-05-202213-05-202213-05-202213-05-2022

Yayın: 13.05.2022 - Güncelleme: 13.05.2022 14:06 - Görüntülenme: 21