Aylık Namaz Ağacı Etkinliği

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından namaz ağacı etkinliği kapsamında öğrencilerimizi 5 vakit namaza alıştırma, düzenli sadaka verme ve Anne babaya saygı ve iyi ilişkiler kurmaya teşvik olarak bir aylık namaz ağacı etkinliği ile yarışma düzenlendi.

Ağacın Tanıtımı:

Bu ağacın, dört haftayı temsil eden 4 büyük dalı vardır. Günleri de temsil eden 31 tane küçük dalı vardır. Her küçük dalda 5 vakit namazı temsil eden yaprakları vardır. Ayrıca her küçük dalda günlük sadakayı temsil eden bir meyve bulunur (bu sadaka maddi veya manevi olabilir).

HER BÜYÜK DAL: BİR HAFTA

HER KÜCÜK DAL: BİR GÜN

HER YAPRAK: BİR NAMAZ VAKTİ

HER MEYVE: BİR SADAKAYI temsil eder.

Kullanım Kılavuzu: Her ayın başında, ayı temsil eden büyük dal ve haftayı temsil eden küçük dal ile başlanır. Vaktinde kılınan her namazın ardından bir yaprak yeşil renkle boyanır. Şayet namaz kaza olarak kılındıysa yaprak sarı renkle boyanır. Sadakayı temsil eden Meyveye gelince o da kırmızı renkle boyanır.

Puan Sistemi Namaz Ağacının düzenli olarak tutulması, çocuklar arasında tatlı rekabet oluşturmak ve düzenli takiplerinden ötürü küçük ödüller verebilmek amacıyla puan sistemi oluşturulmuştur.

Buna göre;

Kılınan Namaz +3 puan, Kaçan Namaz -2 puan

Verilen Sadaka +2 puan, Verilmeyen Sadaka 0 puan

Anne-Baba‘ya İtaat +2 puan, Anne-Baba’ya İtaatsizlik  -5 puan

*Bir Namaz Ağacı dönemi boyunca Anne-Baba’ya itaat bölümünden hiç siyah dalı bulunmayan öğrenciler +39 ek puan *

* Bir öğrencinin alabileceği maksimum puan 571 puandır.

Ağacın amacı nedir ?

Çocukları güzel bir yöntemle namaza teşvik etmek ve namaza alıştırmak. Çocukları sabra alıştırmak, öyle ki yemyeşil bir ağaç elde ettiğinde bir ödül kazanmak. Anneye Babaya itaat: Çocuk annesini babasına itaat ettiğinde o günü temsil eden küçük dalı kahve renkle, çocuk yaramazlık yapıp söz dinlemediğinde siyah renkle boyanır.

Yarışma sonunda her kademede en yüksek puanı alan ilk üç öğrencimiz ödüllendirilmiştir.

05-05-202305-05-202305-05-202305-05-2023

Yayın: 05.05.2023 - Güncelleme: 20.09.2023 23:05 - Görüntülenme: 122