Beyazıt Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Sayın Mehmet Arif VURAL Beyefendiyi Okulumuza Davet Ettik

Program akışında konuşmacı, İslam sanatını çeşitlerinden Hat Sanatı, Ebru Sanatı Tezhip Sanatı, Kuş evleri ve Dini Musikisinden örnekler sundu.

1-   Sunucu, konuşmacı Mehmet Arif Vural'ın kısa biyografisi hakkında bilgi vererek sahneye davet etti.

2-   Konuşmacı İslam'ın sanata bakışı, sanata verdiği önem üzerine uzun bir sunum yaptı ve örnekler vererek konuşmasını zenginleştirdi.

3-   Mehmet Arif VURAL yoğun uğraştığı hat sanatı hakkında bilgi verdi ve örnekler sundu.

4-   Başka bir sanat eseri olan Ebru Sanatı hakkında bilgi vererek örnekler sundu.

5-   İslam Sanatının örneklerinde Tezhip Sanatı hakkında bilgi vererek örnekler sundu.

6-   İslam mimarisinin hayvanlara yönelik eserlerinden olan kuş evleri hakkında bilgi vererek örnek sundu.

7-   Son olarak Dini Musiki hakkında bilgi vererek okulumuz öğretmenlerinden Cafer CAN hocamızla canlı müzik sunumu yaparak konuşmasını bitirdi.

8-   Okul müdürü Ahmet BABAR günün anlam ve önemine binaen teşekkür ederek hediye takdim etti ve programı bitirdi.

13-05-202213-05-202213-05-202213-05-2022

Yayın: 13.05.2022 - Güncelleme: 13.05.2022 14:11 - Görüntülenme: 13