T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şubat ve Haziran Sorumluluk/Ek Sınavları

 

 

Tüm sınavlar 20 Haziran 2023 Salı günü gerçekleşecektir. Sorumluluk detaylı sınav programı, sınava girecek başvuru yapanların listesi ve sınavla ilgili genel açıklamalar aşağıda ilan edilmiştir.

 

Sınav tarih ve saatlerini gösteren detaylı çizelge aşağıda belirtilmiştir.

Buraya tıklayarak PDF olarak da inceleyebilirsiniz.

Lütfen dikkatlice inceleyiniz ve okulda, sınav vaktinden en geç 15 dk önce, bahçede hazır bulununuz. Başarılar dileriz.

Sınava girmek için başvuru yapmış öğrenci listesi ve gireceği dersleri 19 Haziran 2023 tarihinde aşağıda belirtilecektir.

16-06-2023

19-06-2023


 

 

  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

OKULDA YAPILACAK YÜZYÜZE EĞİTİM SORUMLULUK/EK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR:

* 2020/1 sayılı Genelge'nin ilgili Maddesi:

* "Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için; devamsızlık hariç başarısız olduğu her yüz yüze eğitim dersinden dönem sonlarında sınav yapılır. Bu sınavlar, örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir."  

*2020/1 sayılı  Genelge kapsamında Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerine dönem sonlarında sınav hakkı verilmiştir. Bu sınavın uygulama biçimi ile ilgili olarak: 

1-Genelge ile getirilen bu sınavlar daha önceki dönemlerde yapılan EK SINAVLAR gibi değerlendirilecektir. Yani ek sınavlar kaldırılmış yerini bu sınavlar almıştır.

2-Öğrenciler bu sınavlara; hiç almadıkları veya devamsızlıktan başarısız oldukları derslerden kesinlikle giremezler.

3-Bu sınavlarda: Öğrencilik durumu "aktif, donuk, silik" durumundaki tüm öğrenciler; sınavların yapıldığı tarih itibarıyla son dönem dâhil önceki tüm dönemlerde devam edip başarısız oldukları bütün yüz yüze eğitim alan ders/derslerinden girebileceklerdir.

4-Yüz yüze eğitim kurumları tarafından şartları tutan, öğrencilik durumu "aktif, donuk, silik" durumundaki tüm öğrencilerimize bilgilendirme ve duyuru okul web sistesi ve sosyal medya hesapları vasıtasıyla yapılacaktır. Bu nedenle okul web sitesini ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

5-Bu sınavlar için; şartları tutup sınavlara girmek isteyen öğrencilerden dilekçe ile başvuru yapmaları istenecektir. Başvuru yapmayan öğrenciler sınava alınmaz.

6-Birinci dönem sonu sınavları; eğitim öğretim yılının ikinci dönem yüz yüze eğitim derslerinin başladığı ilk haftada içinde yapılır.

7-İkinci dönem sonu sınavları ise yüz yüze eğitim derslerinin bittiği tarihi takip eden 2 hafta içinde yapılır.

8-Sınav başvuru tarihleri okul müdürlüğünce belirlenir, okulda, okul web sitesinde ve sosyal medya ağları üzerinden tüm öğrencilere duyurulur. Bu başvuru durumuna göre sınav tarih ve saatleri belirlenip yine aynı usulle öğrencilere bildirilir.

9-Sınav tarih ve saatinde sınava gelmeyen veya sınavı kaçıran öğrenci tekrar sınava alınmaz, bir sonraki sınav dönemini bekler.

10-Sınav sonuçları; sınavların bitiminden itibaren 10 iş günü içinde Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine " EK SINAV " olarak aktarılır.

11-Bu sınavlarla ilgili iş ve işlemler örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir. 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 19.06.2023 16:06 - Görüntülenme: 1292
  Beğen | 2  kişi beğendi