Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

15 Temmuz Mh. İstiklal Cd. No 101 Bağcılar/ istanbul
Vizyon
Hakkın rızası için Hakka ve Halka hizmet eden bilimsel gerçeklerle pekiştiren bireyler yetiştiren bir okul olmaktır
Misyon
İnsan haklarına saygılı, stratejisini bilim ve eğitimde arayan, kendini öğrenme ve öğretmeye adayan, erdemli, çalışkan, adaletli, düzenli olan hayata istikamet, cemiyete emniyet, beşeriyete saadeti hedefleyen, cehalet, fakirlik, ihtilafla mücadele eden, vizyonunu sloganlaştırmadan benliğinde özümseyen bireyler yetiştirmektir.
08:30-15:40 saatleri arasında eğitim-öğretim görmekteyiz.
Doğalgaz Kalorifer
Arapça ve İngilizce
Bağcılar, Bahçelievler İett ve dolmuş güzergahları üzerindedir.
Okulumuzda servis taşımacılığı da yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Güneşli Meydan´a 17-21 dk, 212 Alışveriş Merkezi ve İkitelli Köprüsüne 9 dk yürüme mesafesinde olup bu ikisi arasında 15 Temmuz Mahallesinde bulunmaktadır. Üst tarafında Yusuf Ziya Cami´i, hemen altında ise Yaşar Acar Cami´i Şerifleri bulunmaktadır. Güneşli Meydan´dan dolmuşla okulumuzun önüne 17-21 dk´ya ulaşılabilmektedir. İett durağı ise okulumuza 7 dk yürüme mesafesinde, 15 Temmuz Mahalle Muhtarlığı önünde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Bağcılar´da bulunup; Güneşli Meydan´a 1.5 km, Bağcılar Meydan´a ise 5 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Hafta içi örgün eğitimde 1400, hafta sonu mesleki açıklise´de 600 olmak üzere yaklaşık 2000 öğrencimiz bulunmaktadır. Her yıl 300 civarı arası 9. sınıf, 150 civarı Ortaokul öğrencisi yeni kayıt olarak alınmaktadır.
Masa Tenis Satranç Voleybol Basketbol
Harezmi Eğitim Modeli Uygulamaları E-twinning