Türkiye'de bir ilk! 81 ilde saat 18.57'de 'Çök, kapan, tutun' tatbikatı

Haz

Kitap Geri Dönüşüm Çekilişi Başlıyor!

1-Çekiliş 2 Temmuz 2021 Cuma günü okulda idare ve öğretmenler ile beraber yapılacaktır. Sonucu sosyal medya üzerinden duyurulacak ve e okulda kayıtlı velisi aranıp bilgi verilecektir.

2-Son başvuru tarihi 1 Temmuz 2021 Perşembe mesai bitimine kadardır.

3-Çekilişe katılmak için: Okul ders kitapları, çalışma test kitapları ve benzer hacimde kitap şeklinde olan veya kitap şekline getirilmiş halde matbu tüm kağıt hammadde türevleri geçerli olacaktır.

4-Her 10 kitaba karşılık 1 çekiliş kuponu verilecektir.

5-Sırasıyla kitapların okula getirilip güvenlikteki ilgili kişiye veya bir müdür yardımcısına onaylatılması, uygun düşen çekiliş fişlerinin teslim alınması, kitapların geri dönüşüme atılması ve çekiliş fişlerinin doldurulup kutuya atılmasından öğrenci veya velisi veya gönderdiği birisi sorumludur.

6- İsmi çıkan 3 kişiye E-Tab tablet teslim edilecektir.

7-Aynı isme sadece bir tablet verilir.

Haz

Halkla İlişkiler ve Kurum Kültürü, İletişim,  Etkin Dinleme ve Beden Dili, Etkili ve Güzel Konuşma

Şbt

Okul rehber öğretmenimiz Ahsen Aybüke İşler, veli akademileri kapsamında mahremiyet, ihmal ve istismar konularında öğrencilerimizle Zoom üzerinden bir araya gelecektir.

Şbt

H. Basri Karaköse ile Dijital Dünyada Kariyer Yolculuğu'na sizleri de bekliyoruz.

Ock

Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizle çevremizdeki kütüphaneleri tanımak kütüphanelerden en iyi, en doğru şekilde yararlanabilmek için kütüphanecilik çalışması yaptık.

Bu çalışma kapsamında ilk çalışma alanımız ÖNDER Genel Merkezi Z Kütüphanesi oldu. ÖNDER Genel Merkezi Kütüphanesinde İhsan YAMAN'dan ÖNDER nedir, ÖNDER ne ile ilgilenir, ÖNDER kütüphanenin işleyişi ve kütüphaneden nasıl yararlanılacağı konusunda bilgi aldık. Kütüphane okuma salonunda Çarşamba günleri yapılan konferans ve söyleşileri zamanı ve katılma konusunda nasıl yapılır. ÖNDER'in Anadolu'daki diğer illerde kurmaya çalıştıkları Z kütüphaneler hangileridir türünden bilgi alındı. ÖNDER Kütüphanesinde bir süre kitap okuma çalışması gerçekleştirildi.

Ayrıca o ÖNDER Genel Merkezinde Prof. Dr. Osman ÖZTÜRK'ün "Müslümanın Değişmez Mesleği Kulluk" kitabının tahlili gerçekleştirildi.

Kütüphanecilik konusunda ikinci adresimiz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mevlana Kampüsüydü  52 öğrenci ile FSM Vakıf Üniversitesine giderek kütüphanesinde araştırma teknikleri üzerine kütüphane yetkililerinden bilgi aldık. Kütüphanedeki eserleri inceleme fırsatı bulduk.

Zeytinburnu İlçesi Millet kütüphanelerinden, Merkez Efendi Millet Kütüphanesine giderek orada ikinci araştırmamızı gerçekleştirdik. Kütüphanede inceleme gerçekleştirildi. Kütüphanenin 24 saat açık olması öğrencilerimizin geç vakitlerde araştırma yapma durumlarında yararlanabilecekleri bir kütüphaneyi daha tanıma imkânı getirdi.

Sultanahmet Meydanına gidilerek Sultanahmet AT Meydanında Celalettin ÖKTEN'in Biyografisi okunarak kitabın tahlili yapıldı.

Ock

Tüm kademelerde  öğrencilerimizin devamsızlık durumları tespit edildi.Sınıf öğretmenleriyle birlikte devamsızlık sebepleri incelendi.Devamsızlığın önlenmesi amacıyla öncelikle öğrencilerle görüşmeler yapıldı.Devamsızlığın sürmesi durumunda velilere yönelik bilgilendirme çalışması yapılmasına karar verildi.

Okul terki yapan öğrenciler tespit edilip sebepleri belirlendi.

Ock

Okulumuz Değerler Eğitimi çerçevesinde çevreyi koruma bilinci oluşturmak için çalışmalar planladı ve uygulamaya geçirdi.

Değerler eğitimi kapsamında öğrencilerden belirli bir sorumluluk oluşturmak için öğrencilere pillerin doğaya olan zararları konulu bir sunum gerçekleştirildi. Gönüllü öğrenciler yardımıyla kampanya mahalle genelinde yayıldı ve öğrencilerden atık piller konusunda kendi çevrelerini bilinçlendirmeleri ve kampanyaya katılımı genişletmeleri istenildi.

Uygulama sonucun toplanılan piller sergilenerek TAP'a teslim edilmek üzere okul idaresine teslim edildi.

Ock

2019-2020 öğretim yılında okulumuzda Kur'an-ı Kerim Yüzünden Güzel Okuma, Hafızlık, Arapça Bilgi yarışması ile Hitabet ve Mesleki Uygulama yapacak öğrencilere yönelik uygulama çalışması yapıldı. Bununla birlikte Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencilerine, geleceğe ve yarışmalara hazırlık çalışmaları, okul mescidinde öğle namazlarını cemaatle kılma ve Cuma günleri Cuma saatinde meslek dersleri bayan öğretmenleri tarafından sohbet uygulanması yapılmaktadır.  Tüm bu çalışmalar her ay belirlenen katlarda okul panolarına işlenmiştir.

Ock

Okulumuzda 8. Ve 9. Sınıf öğrencilerine yönelik imam hatip liselerinin kurucusu ve ilk müdürü olan Mahmut Celalettin Ökten'in yaşamını ve imam hatiplerin misyonunu konu edinen konferans düzenlendi. Gerçekleştirilen konferans kapsamında Milli Eğitim sistemi içerisinde imam hatip okullarının birey,toplum,devlet ve dünya için önemi vurgulandı.

Ock

KTS çalışmaları kapsamında okulumuzdaki sınıflara bilim, medeniyet, hikmet ve sanat dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri verildi. Sınıf kapıları bu isimlerin resimleri ve çalışmaları ile giydirildi. Okulumuz koridorlarından biri tarih sokağı olarak düzenlendi. Tarih sokağında Türk ve dünya tarihinin önemli olayları ve şahsiyetleri ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Görsellerle desteklenen bu çalışma ile öğrencilerin öğrenim süreci desteklendi.